Cypern

Hej alla fina ni, min dator har krånglat och varit ur funktion ett tag så jag har inte kunnat använda den. Inte för att jag bloggar så mycket ifrån den ändå men nu när jag ska skriva ett långt inlägg så hade jag gärna använt den, men jag löser det nog även från telefonen. Som några av er vet så köpte jag och min vän Josefine, aka Josse en sista-minuten-resa till Cypern och det satt som en smäck efter en hel sommar med jobb. Så förra måndagen åkte vi, jag tänkte (som jag brukar) skriva ett inlägg om hela veckan så vi börjar med måndag, vi får se när fingrarna ger upp....
Måndag: Eftersom jag jobbade natten till måndagen så var det inte så lång väntan för mig, men ganska länge fick vi vänta eftersom flyget gick vid nio på kvällen från Kalmar. Jag är lite flygrädd så man var ju lite nervös innan. Men allt gick bra, lite turbulens när vi precis kommit upp i luften men annars en bra flygtur. Vi åkte med charterbolag så transfer till hotellet hade vi såklart. Chauffören var ju en skum typ i sig, han hittade inte till hotellen och körde inte i rätt ordning till de heller, vi fick hoppa av på tredje istället för näst sista så jag hoppas alla kom fram någorlunda i tid haha.. Vi fick vårt rum och la oss så fort vi kunde såklart, klockan var mitt i natten.
Tisdag: Efter 5 timmars sömn, 04-09 så väntade en väldigt efterlängtad frukostbuffé. Efter den så gick vi ut och la oss i solen några timmar, handlade lite alkohol och smörgåsar vid lunchtid som vi åt innan vi la oss en stund till i solen. När vi började bli hungriga igen så hittade vi en restaurang där vi åt, vi tog första bästa och den vart inte så bra. Det ända som var bra var wifi, som för övrigt sög på hotellet. Vi fixade oss och sedan förade innan vi tog bussen till Ayia napa. Första och sista gången vi gjorde det, det är en mil mellan städerna och det tog 50 minuter med bussen. Väl ute var vi med på pubrundan de sista barerna innan vi åkte hem runt ett. Med taxi.
Onsdag: Tog vi det mest lugnt, solade, powernapade, fixade oss lite för restaurangbesök. Hittade lite fler restauranger och bra mat! Åt en god pizza. Sen la vi oss innan 22, trötta som bara den.
Torsdag: Som de andra dagarna gick vi upp innan 9 och åt frukost innan vi la oss i solen, så alla dagarna var i princip lika dana på förmiddagen. Upp och äta lunch och sen ut igen i solen sen fixa oss och äta på restaurang. Sen ni! Sen förade vi på hotellet innan vi tog taxin till ett par svenska killar som vi träffade ute vid första utgången där vi förfestade några timmar till innan vi gick ut. Den här utgången var bra och vi somnade nog inte förrän halv 4 om ens det. Bästa utgången iallafall!
Fredag: Relativt pigga ändå efter torsdagens bravader så pallade vi oss upp tidigt, jag var uppe vid 7 faktiskt och vid halv 9 åt vi frukost och la oss på stranden för att bättra brännan... Ännu en lite lugnare dag med restaurangbesök och shopping (för vi hade ju fått lön). Köpte dock bara en navelpiercing och en keps som jag fick ge till Ida, lång story men råkade köpa en barnmodell till henne haha. Och så köpte jag lite gåvor.
Lördag: En fågel viskade till oss att Nissi beach var ett måste att besöka så vi tog taxin dit efter frukost och ja, den resan ångrar vi inte. Så himla fin strand! Vattnet är så klart. Sen hem och äta, fixa oss och förfesta igen. Den här utgången var det helt dött på Grabbarna Grus vid halv ett så då bestämde vi oss för att åka hem. Så det var inget att ha den kvällen. Somnade gott iallafall.
Söndag och sista dagen: Vaknade med galen förkylning, eller ja hade vart vaken i 1,5 timme på natten för jag inte kunde sova. Då var för övrigt wifi helt utmärkt, när alla barnen sov... men iallafall så såg förmiddagen ut som de andra dagarna och vi låg ute ganska länge eftersom de var sista dagen. Vi åt god Fish and chips på en av våra favoritrestauranger och packade väskorna inför måndagen.
Måndag: Vaknade tidigt av förkylningen så vi gick tidigt och åt frukost sen fixade det sista innan vi blev hämtade på hotellet klockan 10, sen påbörjade vi hemfärden!
En bra resa, lite besviken på utelivet. Trodde Ayia Napa hade mer att ge där; men vi kanske var där vid fel tillfällen jag vet inte... Enligt mig skulle jag säga att Alanyas uteliv var tre gånger bättre och då var jag där exakt samtidigt förra året. Men hade iallafall en kanonbra resa! Tackar sällskapet för det! Nu kör vi på SISTA året på högskolan!!